روشهای زیادی برای اجرا و تست سیستمهای عامل لینوکسی در ویندوز وجود دارد که امکان بررسی آنها را به سادگی در اختیار کاربران قرار میدهند.
اوبونتو را میتوان توسط یک دیسک و یا حافظه فلش بدون نصب اجرا و یا بدون نیاز به پارتیشنبندی نصب کرد. علاوه بر این میتوانید یک پنجره ویندوزی را با آن اختصاص دهید و یا همچون دیگر برنامههای ویندوزی با آن کار کنید.
یکی از سادهترین روشها برای شروع کار با اوبونتو، ایجاد یک دیسک و یا حافظه فلش با قابلیت بوت است.
به این ترتیب، جهت اجرای این سیستمعامل کافی است دیسک را در درایو قرار داده و یکبار سیستم خود را ریاستارت کنید. بدین منظور، به آدرس رسمی سیستمعامل ubuntu.com بروید و فایل ISO موجود را دانلود کنید.
دیسک جدیدی را در درایو قرار دهید. با راستکلیک روی فایل ISO گزینه Burn Dist Image را بزنید. پس از اینکه رایت دیسک به اتمام رسید، سیستم را ریاستارت کرده و گزینه Try Ubuntu را کلیک کنید.
پیش از اینکه نرمافزارهای نصبی مربوط به لینوکس وارد دنیای ویندوز شوند، کاربران مجبور به تغییر پارتیشنهای خود بودند. اما در حال حاضر روشهای بهتری هم برای اجرای اوبونتو وجود دارد و آن استفاده از نصب کننده Wubi است.
این برنامه مشابه نرمافزارهای ویندوزی کار میکند با این تفاوت که هنگام بالا آمدن ویندوز گزینه بوت اوبونتو را در اختیار کاربر قرار میدهد.
زمانی که اوبونتو را انتخاب کنید، این سیستمعامل به نحوی اجرا میشود که گویی روی هارد نصب شده باشد.
اوبونتو را هم مثل هر سیستمعامل دیگر میتوان توسط ماشینهای مجازی راهاندازی کرد. یک ماشین مجازی قابلیت اجرای سیستمعامل را در یک پنجره مجزا برایتان فراهم میکند.
به این ترتیب برای اجرای هر سیستمعامل دلخواه حتی نیازی به ریاستارت کردن هم ندارید.
تنها محدودیتی که ماشین مجازی دارد این است که امکان اجرای جلوههای ویژه سهبعدی اوبونتو را نخواهید داشت.
به آدرس virtualbox.org بروید و ماشین مجازی را دانلود و نصب کنید. پس از اجرای Virtual Box گزینه Create a new virtual machine را بزنید و فایل ISO دانلود شده از اوبونتو را انتخاب کنید.
اگر میخواهید با لینوکس کار کنید و در عین حال سیستمعامل ویندوز را بدون تغییر در کنار اوبونتو داشته باشید، بهتر است از پیکربندی dual-boot استفاده کنید. از دیسک و یا حافظه فلش حاوی فایلهای نصب اوبونتو استفاده و سیستم را ریاستارت کنید.
در صفحه ابتدایی اوبونتو به جای گزینه Try Ubuntu روی دکمه کلیک کنید. در مراحل نصب گزینه Install Ubuntu alongside Windows ۷ را تیک بزنید.
به گزارش سرویس فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران، تفاوت این روش با نصب اوبونتو توسط Wubi در این است که حذف سیستمعامل به سادگی انتخاب آن از کنترل پنل نیست.
اگر فکر میکنید دیگر نیازی به ویندوز نیست و نوبت به هجرت به دنیای لینوکس رسیده است، از طریق دیسک و یا حافظه فلش اوبونتو مراحل گام قبلی را تا پنجره Install Type طی کنید.
اینبار به جای گزینه Install Ubuntu alongside Windows ۷، عبارت Replace Windows ۷ with Ubuntu را برگزینید.
توجه داشته باشید که با انتخاب این گزینه دیگر به ویندوز قبلی دسترسی نخواهید داشت. بدین ترتیب، روش dual-boot گفته شده در گام قبل، انتخاب مناسبتری برای اغلب کاربران به حساب میآید.
در واقع جایگزینی اوبونتو به جای ویندوز تنها صرفهجویی در فضای ذخیرهسازی را به همراه دارد.
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: نگاهی به ویژگیهای لینوکس اوبونتو,